Zo werkt het

In 4 stappen naar een comfortabele woning.

Na ontvangst van je aanvraag bekijken we met professionele software de mogelijkheden voor je woning. Als we meer informatie nodig hebben, bellen we je op.
Zodra we de mogelijkheden voor je woning in kaart hebben gebracht, ontvang je een vrijblijvende offerte.
Na jouw akkoord op de offerte plannen we de installatie in.
Genieten van je duurzame energie. Als je voor het onderhoudscontract hebt gekozen regelen wij ook het onderhoud voor je!

Inmeten op afstand

We kunnen je woning aan de hand van satellietbeelden en speciale software en kadasterdata nauwkeurig opmeten. De nauwkeurigheid is zelfs groter dan het opmeten tijdens een schouw. De situatie in je meterkast en CV-ruimte nemen we op aan de hand van foto's die je aan ons kunt mailen, lekker makkelijk toch? Het grootste voordeel voor jou is dat je er niet voor thuis hoeft te blijven. Voor de warmtepomp komen we wel altijd even langs omdat verwarmingsinstallaties per woning verschillend zijn.

Lucht- en straatfoto van woning

De dag van installatie

De verduurzaming van je woning neemt meestal niet meer dan een dag in beslag. Het is wel belangrijk dat je thuis bent om de installateurs wegwijs te maken in je woning. Ook zullen de installateurs voor aanvang van de werkzaamheden afspraken met je maken over de route en de afwerking van eventueel kabel- en leidingwerk.

'Zon erbij'-installatie

Zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit zonnecollectoren die er net zo uitzien als zwarte zonnepanelen. De zonnecollectoren nemen warmte op die afgegeven wordt aan een boilervat dat zo dicht mogelijk bij de collectoren wordt geplaatst. We checken vooraf of de cv geschikt is voor zonnewarmte. Uitgebreide en onafhankelijke informatie over zonnewarmte kun je hier vinden op de site van Milieu Centraal.

Filmpje over zonneboilers van Milieu Centraal

Zonnepanelen

Filmpje over zonnepanelen van Milieu Centraal

De zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. De omvormer zet de gelijkstroom die zonnepanelen om in wisselstroom die geschikt is voor elektrische apparaten. Uitgebreide en onafhankelijke informatie over zonnestroom kun je hier vinden op de site van Milieu Centraal.

Warmtepomp

In lucht met een temperatuur boven het vriespunt zit energie. Een warmtepomp gebruikt deze energie en elektriciteit om daarmee het water in de radiatoren te verwarmen. Het type warmtepomp dat wij gebruiken werkt altijd samen met je bestaande cv-ketel waardoor geen aanpassingen aan je bestaande radiatoren nodig zijn. Ook wordt het comfort in je woning verhoogd omdat de warmtepomp ervoor zorgt dat de woning de hele dag een gelijke temperatuur houdt.

Filmpje over warmtepomp van Milieu Centraal

 

Spouwmuurisolatie

Filmpje over spouwmuurisolatie van Milieu Centraal

Spouwmuurisolatie zorgt er voor dat de warmte in je woning blijft, waardoor je tot wel 40% bespaart op je gasrekening. Daarnaast verhoogt het het wooncomfort. Uitgebreide en onafhankelijke informatie over spouwmuurisolatie kun je hier vinden op de site van Milieu Centraal.

HR++ cv-ketel

HR++ cv-ketel zijn de zuinigste cv-ketels die verkrijgbaar zijn. Zo bespaar je gas. Wanneer je een oudere cv-ketel hebt, is het slim hem te vervangen door een zuinigere HR++ cv-ketel, zelfs als je huidige cv-ketel nog prima werkt. De inveserting heb je namelijk zo terugverdiend. Bovendien werkt hij gegarandeerd samen met warmtepompen en zonneboilers. Uitgebreide en onafhankelijke informatie over HR++ cv-ketels kun je hier vinden op de site van Milieu Centraal.

Filmpje over HR++ cv-ketels van Milieu Centraal